Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Proiectare Curriculară Gimnaziu: Opțional Tic" by Silviu Suliță * Book PDF Kindle ePub Free

Proiectare Curriculară Gimnaziu: Opțional Tic

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Proiectare Curriculară Gimnaziu: Opțional Tic
  • Author : Silviu Suliță
  • Release Date : January 28, 2016
  • Genre: Education,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 502 KB

Description

Elaborarea acestei lucrări a pornit de la premisele că: în unele școli gimnaziale din România există un laborator de informatică, elevi care își doresc un opțional de TIC și profesori calificați în predarea TIC.

Lucrarea pune la dispoziție modele de: programe școlare, planificări calendaristice și planuri de lecție la TIC pentru clasele V-VIII.

Originalitatea acestei lucrări este dată de faptul că:
-Programele școlare conțin toate elementele necesare unui C.D.Ș modern, au fost concepute pe unități de învățare pentru a înlesni proiectarea curriculară, iar conținuturile abordează o paletă largă de elemente (de ex.: structura unui PC, sisteme de operare, tehnoredactare texte, prezentări, calcul tabelar, algoritmică, programare C++, rețele de calculatoare, servicii web, programare web etc.).
-Planificările calendaristice oferă o proiectare de la nivelul unei unității de învățare până la nivelul unei lecții.
-Proiectele de tehnologie didactică vizează partea de algoritmică și programare (cele mai dificile elemente de predat și învățat) în mod gradual de la clasele mici la cele mari, fiind concepute într-un mod similar pentru a evidenția elementele cheie de gândire algoritmică care trebuie dezvoltate de-a lungul anilor de gimnaziu și pentru a înlesni procesul de proiectare curriculară.

Fiind proiectate și structurate modular documentele prezentate pot fi ușor modificate și adaptate la: posibilitățile materiale ale școlii, cerințele elevilor și abilitățile profesorilor.

De asemenea, programele școlare prezentate pot constitui o bază de plecare în proiectarea curriculară de trunchi comun a viitoarei discipline obligatorii „Informatică și TIC”.

De menționat că autorul acestei lucrări are o experiență în predarea TIC la gimnaziu de 15 ani (la momentul publicării) iar documentele prezentate au obținut avizul I.Ș.J. Suceava în fiecare an școlar și aprecierea pozitivă a colegilor de specialitate.


Download Books "Proiectare Curriculară Gimnaziu: Opțional Tic" PDF ePub Kindle